Feestelijke opening van nieuw fiets- en voetpad!


Op donderdag 6 april hebben de ondernemers van bedrijvenpark Seggelant in Brielle samen met wethouder Robert van der Kooi een veilige fiets- en wandelroute in gebruik genomen. De route zorgt ervoor dat fietsers en voetgangers op een veilige manier het bedrijventerrein op en af kunnen gaan.

Veilige fiets- en wandelroute

Er is gekozen voor een oplossing waarbij tien ondernemers aan de Seggeweg een deel van hun grond ter beschikking hebben gesteld om de veilige fiets- en wandelroute te kunnen realiseren. Hiervoor heeft de gemeente een gebruikersovereenkomst afgesloten met deze ondernemers. Wethouder buitenruimte Robert van der Kooi: “Een fantastisch gebaar van deze ondernemers, anders hadden we een minder optimale situatie moeten realiseren tegen hogere kosten. Ik ben heel gelukkig met deze oplossing en met de manier waarop deze tot stand is gekomen!” Hierdoor kon een budgetvriendelijk fiets- en voetpad worden aangelegd, waardoor er geld overbleef om op andere plekken op Seggelant hobbels en kuilen in het wegdek te herstellen.

Verkeersveiligheid

De ondernemers op het bedrijvenpark, die zijn verenigd in BIZ Seggelant, maakten zich zorgen over de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers op bedrijvenpark Seggelant. Daarom hebben zij in juli 2022 het initiatief genomen voor een overleg met de voormalige gemeente Brielle. In dit overleg zijn verschillende mogelijkheden besproken om de verkeersveiligheid te verbeteren. BIZ-voorzitter Anette van den Bogaard: “Doordat we als BIZ een bijeenkomst organiseerden om de plannen van de gemeente aan te horen, kwamen we met elkaar tot de conclusie dat er meerdere mogelijkheden waren en dat het best een lastige puzzel was. Maar we kwamen er toch uit.”